PUK Koda

Z 2. septembrom 2019 bo storitev Rekono dobila pomembno novost za varno uporabo in upravljanje uporabniškega računa. Vsak uporabnik, ki bo opravil registracijo po navedenem datumu, bo med samim postopkom registracije prejel 8-mestno kodo PUK, ki jo je dolžan hraniti na varnem mediju.

 

Koda PUK izkazuje lastništvo nad računom Rekono in uporabniku omogoča dostop in varno ponastavitev varnostnih mehanizmov njegovega računa Rekono v primeru izgube gesla in ostalih varnostnih mehanizmov. Uporabnik bo ob prijavi na končno storitev vprašan, ali želi nastaviti kodo PUK s posebnim postopkom generiranja kode PUK.

 

Trenutna izbira je opcijska. Po določenem časovnem obdobju pa bo vsak uporabnik primoran nastaviti kodo PUK. Prav tako lahko pričakujete, da se bo spremenil trenutni postopek ponastavitve gesla. Uporabniki, ki imajo kodo PUK aktivno, jo bodo morali uporabiti pri postopku ponastavitve gesla.

 

Ko bo postopek ponastavitve gesla s kodo PUK aktiviran, vas bomo o tem obvestili.

 

Posodobili smo tudi pogosta vprašanja, ki so dostopna na https://www.rekono.si/sl/faq-uporabniki/.

rekono_logo_napis

Ekipa, ki skrbi za delovanje sistema Rekono, ima dolgoletne izkušnje na področju informacijskih sistemov, sistemov elektronske identitete in elektronskih podpisov, sistemov informacijske varnosti ter sistemske integracije. Podjetje Rekono, ki skrbi za delovanje sistema, ima za svoje IT-storitve vzpostavljen sistem upravljanja storitev, ki je certificiran po standardu ISO 20000, sistem vodenja varovanja informacij, ki je certificiran po standardu ISO 27001 ter sistem vodenja kakovosti, ki je certificiran po standardu ISO 9001.

© 2022 Rekono d.o.o., Vse pravice pridržane