Storitve za spletno bančništvo

Ob poplavi novic o spletnih zlorabah ali slabih izkušnjah pri plačevanju na spletu uporabniki želijo in celo pričakujejo, da bo njihova banka poskrbela za varno elektronsko bančništvo. Hkrati varnostni sistemi ne smejo biti vpadljivi in kvariti uporabniške izkušnje med izvedbo plačila ali prijavo v uporabniški račun banke.

Procesi razvoja, testiranja in neprestanega posodabljanja varnostnih sistemov so lahko zelo zapleteni, dragi in terjajo ogromno časa. Obenem morajo ustrezati strogim varnostnim standardom, ki ščitijo premoženje in osebne podatke uporabnikov. Za varno spletno bančništvo je tako najboljša rešitev že razvit in certificiran sistem.

Takšen sistem nudi družina rešitev in storitev Rekono za elektronsko identifikacijo, elektronske podpise in druge storitve zaupanja. Ta posameznikom, podjetjem in bankam omogoča varno in močno avtentikacijo, preverjanje pristnosti elektronskih dokumentov, s tem pa varno elektronsko poslovanje na daljavo.

Rekono zagotavlja varno elektronsko bančništvo

Pri podjetju Rekono je varnost na prvem mestu. Družina rešitev in storitev Rekono ima namreč status kvalificiranega ponudnika storitev zaupanja. Tega nam je podelil akreditiran organ za ugotavljanje skladnosti, zato lahko podjetje Rekono d.o.o. najdete tudi na seznamu EU ponudnikov kvalificiranih storitev zaupanja.

Rešitve Rekono so obenem upravljane skladno z zahtevami evropske uredbe eIDAS in uredbe za varstvo osebnih podatkov GDPR. Podjetje Rekono, ki skrbi za delovanje sistema, ima za svoje IT-storitve vzpostavljen sistem vodenja varovanja informacij, ki je certificiran po standardu ISO 27001.

Kaj to pomeni za ponudnike bančnih storitev?

Ponudniki bančnih storitev, ki uporabljajo Rekono, svojim komitentom nudijo varno in preprosto rešitev za prijavo v njihov uporabniški račun banke ter potrjevanje spletnih plačil. To pomeni, da v veliki meri preprečijo zlorabe, ki se pojavljajo ob kraji uporabniškega imena in gesla, saj je za prijavo v spletno banko potrebna dvofaktorska avtentikacija.

Pri tem uporabniki v svoj uporabniški račun na banki vstopajo s pomočjo svojega uporabniškega računa Rekono. To pomeni, da so ob prijavi v spletni bančni uporabniški račun nemudoma preusmerjeni na svoj uporabniški račun Rekono, kamor vpišejo svoje prijavne podatke in potrdijo prijavo z enkratnim geslom, ki ga prejmejo po SMS-sporočilu oz. ga generirajo v aplikaciji Rekono OnePass.

Podoben princip velja pri potrjevanju spletnih plačil. Ko uporabniki registrirajo račun Rekono, ga povežejo s plačilno kartico, ki jo je izdala banka, ki podpira storitve Rekono. Nato le še omogočijo prejemanje potisnih obvestil. Tako lahko varno potrjujejo spletne nakupe, izvedene s kartico zadevne banke. Ob zaključku spletnega nakupa uporabniki prejmejo potisno obvestilo, v katerem so navedene podrobnosti nakupa. Te morajo za uspešen zaključek nakupa potrditi.

Ta funkcionalnost je uporabna predvsem v primeru zlorab, saj preprečuje neavtorizirane nakupe, hkrati pa uporabniki nemudoma ugotovijo, da je prišlo do zlorabe in da morajo kontaktirati svojo banko.

Ponudniki bančnih storitev, ki že uporabljajo rešitve Rekono

Rešitev Rekono je na slovenskem trgu že uveljavljena in ji zaupajo največji ponudniki bančnih storitev.

Preprosto spletno bančništvo

Rešitve in storitve Rekono ne olajšajo samo uporabniške izkušnje, ampak so izjemno koristne tudi za ponudnike bančnih storitev. Ker je Rekono že uveljavljena rešitev, ki jo na slovenskem trgu uporabljajo priznane banke, vam ni treba razvijati lastnih sistemov za varno elektronsko bančništvo. Preprosto uporabite že uveljavljeno in certificirano družino rešitev.

Rešitev Rekono je preprosta za uporabo, zato bo uporabnikom vstop v spletno banko in potrjevanje spletnih plačil še lažji. To bo olajšalo delo vaši službi za pomoč strankam. Zmanjšala se bo tudi količina prošenj za pomoč pri izgubi gesla ali drugih težavah pri vpisu v uporabniški račun. Vpis je namreč omogočen s pomočjo uporabniškega računa Rekono.

Ker ima družina rešitev Rekono certifikat Evropske Unije, to poveča tudi kredibilnost vaše banke. Svojim uporabnikom in poslovnim partnerjem namreč jasno sporočite, da vam je mar za varnost uporabnikov ter da za zagotavljanje varnega elektronskega poslovanja uporabljate sistem z najstrožjimi varnostnimi standardi

Odločite se za rešitev, ki jo uporablja že več kot 300.000 uporabnikov in največje banke na slovenskem trgu!

Pogosta vprašanja

Uporabniki za vpis v svoj uporabniški račun pri izbrani banki ne potrebujejo ločenega uporabniškega imena in gesla, ampak za prijavo preprosto uporabijo rešitev Rekono in svoje prijavne podatke za račun Rekono. Dodatno je prijava zavarovana z dvofaktorsko avtentikacijo, kar pomeni, da morajo ob prijavi vpisati tudi enkratno geslo, ki ga prejmejo po SMS-sporočilu oziroma je generirano v aplikacji Rekono OnePass.

S pomočjo svojega računa Rekono se lahko uporabniki brez težav prijavljajo v svoje uporabniške račune pri bankah, ki podpirajo storitve Rekono. Za prijavo ne potrebujejo ločenih prijavnih podatkov, ampak uporabijo kar svoj račun Rekono. Ob tem lahko rešitve Rekono uporabljajo tudi za potrjevanje spletnih plačil in si tako zagotovijo kar najvišjo stopnjo varnosti pri poslovanju na spletu.

Potrjevanje spletnih plačil je s pomočjo rešitev Rekono zelo varno, saj morajo uporabniki pred zaključkom nakupa tega potrditi v svoji aplikaciji Rekono OnePass, in sicer s pomočjo potisnega obvestila oz. z enkratnim geslom, ki ga prejmejo po SMS-sporočilu ali pa je generirano v aplikaciji Rekono OnePass. Tako je za vsako spletno plačilo potrebna dvofaktorska avtentikacija, kar preprečuje zlorabe pri spletnem nakupovanju.

Da, Rekono je certificirana družina rešitev in storitev za elektronsko identifikacijo, elektronske podpise in druge storitve zaupanja. Rešitve Rekono so uvrščene na seznam EU ponudnikov kvalificiranih storitev zaupanja. Hkrati ima podjetje Rekono, ki skrbi za delovanje sistema, za svoje IT-storitve vzpostavljen sistem vodenja varovanja informacij, ki je certificiran po standardu ISO 27001.