Storitve zaupanja za podjetja

Varnost osebnih podatkov strank je v podjetjih na prvem mestu. Ta je še posebej pomembna pri poslovanju po spletu, saj se na medmrežju večkrat pojavljajo prevare in so osebni ter finančni podatki uporabnikov bolj ogroženi. V podjetju Rekono se zavedamo pomembnosti varstva podatkov, zato so naše rešitve prilagojene potrebam podjetij in zahtevam njihovih strank.

Rešitve za podjetja

Družina rešitev in storitev Rekono je prilagojena potrebam velikih in malih podjetij v Sloveniji in zagotavlja kar najboljše razmerje med varnostjo ter preprostostjo uporabe. Z integracijo rešitev in storitev Rekono boste poskrbeli za večjo varnost uporabnikov svojega spletišča, prepričani boste, da razpolagate z njihovimi pravimi podatki, hkrati pa boste zmanjšali število prošenj za pomoč pri prijavah v uporabniške račune oz. število zlorab pri plačilu vaših izdelkov ali storitev.

Dodatno lahko Rekono uporabite za podpisovanje elektronskih dokumentov s kvalificiranimi elektronskimi podpisi, ki so pravno enakovredni ročnim podpisom. Tako se izognete težavam v primeru spora.

Zakaj izbrati družino rešitev Rekono?

Večja varnost spletnih uporabnikov

Večja zanesljivost podatkov uporabnikov

Manj prošenj za pomoč pri prijavi v uporabniški račun

Manjše tveganje za zlorabe pri spletnih plačilih

Zanesljivi elektronski podpisi

Kakšne storitve zaupanja so na voljo za podjetja?

Družina rešitev in storitev Rekono je prilagojena potrebam velikih in malih podjetij v Sloveniji in zagotavlja kar najboljše razmerje med varnostjo ter preprostostjo uporabe. Z integracijo rešitev in storitev Rekono boste poskrbeli za večjo varnost uporabnikov svojega spletišča, prepričani boste, da razpolagate z njihovimi pravimi podatki, hkrati pa boste zmanjšali število prošenj za pomoč pri prijavah v uporabniške račune oz. število zlorab pri plačilu vaših izdelkov ali storitev.

Dodatno lahko Rekono uporabite za podpisovanje elektronskih dokumentov s kvalificiranimi elektronskimi podpisi, ki so pravno enakovredni ročnim podpisom. Tako se izognete težavam v primeru spora.

  • Prijava v uporabniški račun podjetja z računom Rekono

Uporabniki, ki imajo uporabniške račune pri več različnih ponudnikih storitev, se večkrat srečajo s težavami pri ustvarjanju uporabniškega računa na novem portalu in prijavi vanj. Pogosto se zgodi, da zaradi kompleksnosti izbranega gesla slednjega pozabijo in imajo nato težave s prijavo. Pogosto pa uporabijo tudi enake prijavne podatke na vseh portalih, kar predstavlja veliko tveganje za zlorabe.

Odličen način, da uporabnike svojega spletišča zaščitite pred zlorabami in jim olajšate prijavo v uporabniški račun na svojem spletišču, je uporaba družine rešitev in storitev Rekono. Obiskovalci se bodo lahko ob registraciji uporabniškega računa na vašem spletišču preprosto prijavili v svoj obstoječi račun Rekono in tako se bo postopek občutno pospešil. To bo pozitivno vplivalo na uporabniško izkušnjo, hkrati pa bo račun zavarovan pred morebitnimi zlorabami. Z računom Rekono bodo lahko vstopali v vse vaše sisteme, torej spletne uporabniške račune, aplikacije, mobilne denarnice …

  • Elektronski podpis za podjetja

Podjetja, ki s svojimi uporabniki sklepate pogodbe ali pisne dogovore, lahko z uporabo rešitev in storitev Rekono uporabnikom olajšate podpisovanje in jim prihranite pot do svoje poslovalnice. S storitvijo Rekono.Sign lahko uporabniki z vami poslujejo tudi na daljavo in vse dokumente podpišejo s pomočjo kvalificiranega elektronskega podpisa, ki je pravno enakovreden lastnoročnemu podpisu.

V primeru sporov je takšen kvalificiran elektronski podpis zagotovilo, da pristnosti elektronskega podpisa ne bo mogoče izpodbijati, kar bo prihranilo veliko pravnih zapletov in z njimi povezanih stroškov.

Tudi vaši uporabniki vam bodo hvaležni, saj bodo lahko dokumente podpisali hitro in preprosto – iz udobja svojega doma. Dokument jim lahko pošljete kar v aplikacijo Rekono OnePass, v kateri ga s samo nekaj kliki podpišejo in vam ga vrnejo. To pospeši postopek sklepanja dogovorov, kar seveda izboljša tudi poslovne rezultate.

Elektronski podpis za podjetja lahko uporabljate tudi za lastne poslovne potrebe, saj lahko na daljavo sklepate pogodbe in podpisujete anekse, s čimer pospešite postopke. Predvsem podjetja, ki veliko poslujejo s partnerji v tujini, bodo prihranila veliko časa, ki ga navadno izgubijo s pošiljanjem fizičnih dokumentov na naslove partnerjev.

  • Zakonska skladnost rešitev in storitev Rekono

Rekono ima status kvalificiranega ponudnika storitev zaupanja, kar potrjuje z vpisom storitev zaupanja Rekono d.o.o. na nacionalni in tudi EU seznam ponudnikov kvalificiranih storitev zaupanja. Zato ste v zanesljivost družine rešitev in storitev Rekono lahko absolutno prepričani. Z implementacijo rešitev in storitev Rekono boste tako uporabnikom svojega spletišča sporočili, da vam je mar za njihovo varnost.

Rešitev Rekono je bila razvita v sodelovanju z zaupanja vrednimi partnerji in strokovnjaki na področju varstva podatkov ter integracije sistemov. Dodatno ima podjetje Rekono d.o.o., ki skrbi za delovanje družine rešitev in storitev Rekono, vzpostavljen sistem upravljanja svojih IT storitev, ki je certificiran po standardu ISO 27001, sam sistem Rekono pa je upravljan skladno z zahtevami evropskih uredb eIDAS in GDPR.

  • Potrjevanje spletnih plačil

Če ste ponudnik bančnih storitev, se zagotovo zavedate, kako pogoste so prevare pri spletnih plačilih. Te se v večini primerov zgodijo, ko prevaranti dostopijo do podatkov plačilne kartice in izvedejo neavtorizirano plačilo. Uporabniki, ki nimajo nameščenih nobenih zaščitnih sistemov, lahko izgubijo vse svoje prihranke. Reševanje škodnih primerov je zapleteno in zamudno, hkrati pa negativno vpliva na uporabnikovo zaupanje izbrani banki. Bančni ponudniki so torej izpostavljeni velikemu tveganju, razvijanje lastnih sistemov za potrjevanje spletnih plačil in varnostnih sistemov ob prijavi v uporabniški račun pa je prav tako zelo zapleteno in drago.

Z uporabo rešitev in storitev Rekono lahko preprečite takšne težave, saj uporabnikom ponudite zanesljiv in certificiran sistem, ki je skladen z uredbo eIDAS in zagotavlja višjo stopnjo varnosti. Uporabniki ob registraciji računa Rekono vanj vnesejo tudi podatke svoje plačilne kartice in omogočijo dvofaktorsko potrjevanje spletnih plačil. Tako morajo vsako izvedeno plačilo potrditi z enkratnim geslom OTP (One-Time Password), ki ga prejmejo preko potisnega obvestila. V primeru, da podatke bančne kartice nekdo ukrade, se tako prepreči izvedba neavtoriziranih spletnih plačil.

  • Cenik storitev zaupanja Rekono za podjetja

Družina rešitev in storitev Rekono je na voljo vsem ponudnikom storitev, ki želijo zaščititi osebne podatke svojih uporabnikov, preprečiti zlorabe podatkov in uporabnikom olajšati prijavo v svoj uporabniški račun. Storitev Rekono je za končne uporabnike brezplačna, cene za ponudnike storitev pa so na voljo po povpraševanju.

Ker je rešitev vedno prilagojena željam in potrebam posameznega podjetja, točne cene ni mogoče podati, zato vas prosimo, da nam pošljete povpraševanje. Preprosto pošljite sporočilo na elektronski naslov info@rekono.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Podjetju Rekono d.o.o. že sedaj zaupa večina bančnih ponudnikov storitev in veliko drugih ponudnikov v Sloveniji, ki želijo kar najbolje zavarovati svoje uporabnike pred spletnimi zlorabami in poskrbeti za najboljšo uporabniško izkušnjo pri prijavi v uporabniške račune.

Rešitvam Rekono zaupajo največja slovenska podjetja

Pogosta vprašanja

Podjetja, ki uporabljajo družino rešitev in storitev Rekono, lahko zavarujejo osebne podatke svojih uporabnikov tako, da obiskovalci spletišča za prijavo v svoj račun uporabijo obstoječi uporabniški račun Rekono. Dodatno lahko s storitvijo Rekono.Sign podpisujejo dokumente na daljavo in tako prihranijo veliko časa.

Rešitve in storitve Rekono so individualno prilagojene potrebam vašega podjetja in vaših uporabnikov, zato točne cene ni mogoče določiti. Če vas zanima uporaba rešitev in storitev Rekono, nam pošljite povpraševanje na elektronski naslov info@rekono.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Da. Elektronsko podpisovanje dokumentov na daljavo je omogočeno vsem imetnikom računa Rekono, ki so raven zanesljivosti svoje identitete dvignili na raven “visoko” in tako lahko podpisujejo dokumente s kvalificiranim elektronskim podpisom. Ta ima enakovreden pravni učinek kot lastnoročni podpis.