Kreiranje in upravljanje računa Rekono

Račun Rekono je vaša spletna osebna izkaznica, zato se pri registraciji uporabijo samo vaši osebni podatki (DŠ fizične osebe), kar pomeni, da ne morete imeti več računov Rekono (kot tudi ne več fizičnih osebnih izkaznic).
Računa Rekono tako ni mogoče ustvariti "na podjetje", saj podjetje vedno zastopa fizična oseba, ki ima ustrezna pooblastila, ki jih uporabi pri ponudniku storitev za zastopanje le tega.

 

Sistem Rekono je družina rešitev za varno preverjanje in upravljanje identitete. Omogoča dostop do spletnih aplikacij, ki podpirajo avtentikacijo Rekono.  Za kreiranje računa Rekono sledite postopku.

 • Rekono

  Kliknite gumb Registracija.

 • Ustvari račun

  Odpre se vstopna stran Rekono, kjer kliknite gumb Ustvari račun.

 • Vnos podatkov

  Odpre se stran Registracija. V polja vpišite: elektronski naslov, geslo in številko mobilnega telefona.

 • Pogoji uporabe

  Preberite in obkljukajte, da se strinjate s pogoji uporabe. Kliknite Naprej.

 • Potrdite lastništvo e-naslova

  Odpre se stran Preverjanje e-naslova in številke mobilnega telefona. Vpišite potrditveno kodo, ki ste jo prejeli na svoj elektronski naslov. Kliknite Naprej.

 • Potrdite lastništvo telefona

  Odpre se dodatno polje, kamor vpišete enkratno SMS-kodo. Kliknite Naprej.

 • Prijava v storitev

  V oknu Izberite način prijave kliknite SMS GESLO. Odpre se nadzorna plošča Rekono, ki omogoča upravljanje računa.

Preizkusi generator gesel Rekono OnePass

Generator gesel Rekono OnePass omogoča prijavo s potisnim obvestilom (Push Authentication) in enkratno kodo, ki je ustvarjena v danem trenutku in omogoča dodajanja ostalih ponudnikov avtentikacije. Od drugih generatorjev gesel se razlikuje tudi glede zaščite s PIN-kodo ali biometričnim podatkom za varno dostopanje. Registracija generatorja se izvede samodejno s prijavo.

Dostop do podatkov lahko urejate v nadzorni plošči

Nadzorna plošča Rekono omogoča popoln nadzor nad uporabniškim računom ter urejanjem prijav in dostopa do osebnih podatkov.

Nadzorna plošča

Od urejanja avatarja, prijav, aktivnih sej in vseh uporabniških ter osebnih podatkov. Nadzorna plošča Rekono nudi možnost takojšnjega urejanja računa Rekono.

 • Avtentikacija

  Registrirate lahko digitalno potrdilo, dodate, spremenite ali odstranite generator enkratnih gesel Rekono OnePass in upravljate svoje mobilne telefonske številke.

 • Hitre nastavitve

  Spremenite lahko obstoječe geslo, registrirate dodatne e-naslove, nastavite naslov za obveščanje, urejate uporabniške podatke, prilagodite moč prijavnih mehanizmov in dvignete nivo zaupanja v svojo e-identiteto.

 • Upravljanje prijav

  Na nadzorni plošči Rekono lahko upravljate trenutne prijave, izbrišete aktivne seje in uredite dostopanje do poslanih uporabniških atributov.

rekono_logo_napis

Ekipa, ki skrbi za delovanje sistema Rekono, ima dolgoletne izkušnje na področju informacijskih sistemov, sistemov elektronske identitete in elektronskih podpisov, sistemov informacijske varnosti ter sistemske integracije. Podjetje Rekono, ki skrbi za delovanje sistema, ima za svoje IT-storitve vzpostavljen sistem upravljanja storitev, ki je certificiran po standardu ISO 20000, sistem vodenja varovanja informacij, ki je certificiran po standardu ISO 27001 ter sistem vodenja kakovosti, ki je certificiran po standardu ISO 9001. Podjetje Rekono je tudi prejemnik pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.


© 2023 Rekono d.o.o., Vse pravice pridržane