Rekono za zaupanja vredno poslovanje na spletu

Kaj je Rekono?

Rekono je družina rešitev in storitev za elektronsko identifikacijo, elektronske podpise in druge storitve zaupanja, ki posameznikom, podjetjem, bankam, organizacijam in vladnim agencijam omogočajo varno in močno avtentikacijo uporabnikov, preverjanje pristnosti elektronskih dokumentov in s tem varno poslovanje na internetu.

Rekono tako skrbi za vašo varnost pri poslovanju na spletu in ima status kvalificiranega ponudnika storitev zaupanja. Slednjega smo pridobili po uspešno izvedenem postopku preverjanja s strani akreditiranega organa za ugotavljanje skladnosti. Rekono je tako vpisan na nacionalni EU seznam ponudnikov kvalificiranih storitev zaupanja.

Zakaj uporabljati rešitve Rekono?

Univerzalne

Rešitve Rekono lahko uporabljate na vseh mobilnih napravah z operacijskim sistemom iOS, Android in Huawei ter ostalih napravah.

Preproste

Preprosta registracija in uporaba računa Rekono, ki je prilagojen starejšim in slabovidnim, brez nameščanja dodatne programske opreme.

Zakonsko skladne

Rešitve družine Rekono so skladne z EU in nacionalnimi predpisi, področnimi specifikacijami ter pripadajočimi ETSI in ISO standardi.

Vizualno privlačne

Uporabniki zahtevajo preproste in vizualno privlačne rešitve, predvsem pa hiter in pregleden postopek vključevanja stranke.

Varne

Močna avtentikacija s potisnimi obvestili ali generatorjem enkratnih gesel v aplikaciji Rekono OnePass, z digitalnimi potrdili, enkratnimi gesli preko SMS-sporočil in napravami FIDO.

Brezplačne

Skrbimo za varnost uporabnikov pri poslovanju na spletu, zato so vse storitve identifikacije in avtentikacije iz družine Rekono za končnega uporabnika brezplačne.

Rešitve Rekono lahko uporabljate tudi na pametnih telefonih

Spletne rešitve Rekono lahko uporabljate na pametnih telefonih, za še hitrejše potrjevanje nakupov, prijavo v uporabniške račune in elektronsko podpisovanje dokumentov pa vam je na voljo tudi aplikacija Rekono OnePass. Varno poslovanje na spletu še nikoli ni bilo tako preprosto.

Preberite navodila za uporabo aplikacije Rekono OnePass in jo preizkusite!

Primeri uporabe rešitev Rekono

Varna in preprosta prijava v spletne in mobilne aplikacije ponudnikov storitev

Enostavna registracija in prijava v uporabniške račune drugih ponudnikov storitev, kot so zavarovalnice, banke in ostali ponudniki storitev z računom Rekono. Tako vam ni treba za vsakega ponudnika ustvariti ločenega računa, ampak se preprosto in hitro prijavite s svojim obstoječim računom Rekono.

Želite preveriti porabo električne energije v sistemu Moj elektro?

Za vpogled v porabo električne energije za svoja odjemna mesta preprosto ustvarite račun Rekono in se prijavite v portal Sistem za enotni dostop do merilnih podatkov.

Elektronsko podpišite dokument

Želite podpisati dokument na način, ki je enakovreden lastnoročnemu podpisu? Dokument enostavno podpišite s pomočjo mobilne aplikacije Rekono OnePass ali spletnega vmesnika. Dokument za podpis vam lahko ponudniki posredujejo tudi neposredno v mobilno aplikacijo Rekono OnePass.

Preprosto potrjevanje spletnih nakupov

Aktivirajte svoje kartice v mobilni aplikaciji Rekono OnePass in tako boste lahko varno potrjevali vse svoje spletne nakupe. Kartice aktivirate z vnosom PAN in PIN številke ene kartice, s tem pa aktivirate tudi vse ostale kartice pri tej banki. Preden izvedete spletno plačilo, vam bo aplikacija Rekono OnePass poslala potisno obvestilo z enkratno kodo, s katero potrdite plačilo in tako preprečite zlorabe svoje plačilne kartice.

Vstopite v spletno ali mobilno banko različnih ponudnikov

Vstopite v spletno ali mobilno banko, podpišite plačilni nalog ali pogodbo s pomočjo mobilne aplikacije Rekono OnePass ali spletnega portala. Rešitev je na voljo tudi uporabnikom brez pametnega telefona.

Zaupajo nam največja slovenska podjetja. Z računom Rekono je vaša identiteta varna!

Račun Rekono v dveh minutah!

Za registracijo potrebujete le dostop do svojega e-poštnega računa in GSM telefon. V le nekaj korakih vnesete vse potrebne podatke, jih potrdite in že lahko uporabljate vse funkcionalnosti svojega računa Rekono.

Rešitve Rekono vam omogočajo popoln nadzor nad svojimi osebnimi podatki

Kot lastnik svojih osebnih podatkov imate v računu Rekono popoln nadzor nad tem, komu preko spletnega vmesnika izdate pooblastilo za dostop do svojih osebnih podatkov. Pri tem lahko opredelite, do katerih podatkov lahko dostopajo pooblaščene osebe in kako dolgo velja pooblastilo.

Varno podpišite elektronske dokumente iz udobja svojega doma

Zamudna pot na urade ali zapleteno podpisovanje elektronskih dokumentov sta zdaj le še preteklost. V svojem računu Rekono ali v aplikaciji Rekono OnePass lahko s pomočjo prijaznega uporabniškega vmesnika preprosto in hitro podpišete dokumente ter podpisano različico posredujete prejemniku.

Naj vas GDPR ne skrbi. Rekono upošteva vse uredbe.

Sistem Rekono je upravljan v skladu z zahtevami evropskih uredb eIDAS in GDPR. Podjetje Rekono, ki skrbi za delovanje sistema, ima za svoje IT-storitve vzpostavljen sistem vodenja varovanja informacij, ki je certificiran po standardu ISO 27001. Podjetje Rekono se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov storitve Rekono. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Podjetje Rekono je tudi prejemnik pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, katerega naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.