Politika zasebnosti spletne strani www.rekono.si

Ta politika ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih podjetje Rekono sistemske integracije d.o.o. (podjetje Rekono) zbira od vas, ko obiščete spletno stran podjetja, www.rekono.si.


Podjetje Rekono se pri ponujanju svojih proizvodov in storitev močno zavzema za varovanje zasebnosti naših uporabnikov. Politika varstva zasebnosti razkriva vrsto in namen uporabe podatkov, ki jih na naših spletnih straneh zbiramo, ter kako jih je moč popraviti, spremeniti ali izbrisati. Za brskanje po naših spletnih straneh ni potrebno razkritje vaših osebnih podatkov. V primerih, ko boste za pridobitev odgovora na vprašanje, ki nam ga boste poslali preko elektronskega naslova na naši spletni strani, sami želeli razkriti vaše kontaktne podatke, ali nam jih boste posredovali, ker boste želeli prejemati določene informacije podjetja Rekono, bomo slednje obravnavali skladno s pričujočo politiko varstva zasebnosti in veljavnimi predpisi s področja varstva osebnih podatkov.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Rekono, sistemske integracije d.o.o.
Cesta Ceneta Štuparja 148, 1231 Ljubljana-Črnuče
e-mail: info@rekono.si

Odgovornost podjetja Rekono

Podjetje Rekono spoštuje vašo zasebnost in pri zbiranju, hrambi in obdelavi vaših osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu podjetje Rekono določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje Rekono, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za varovanje zbranih podatkov.

Podjetje Rekono bo z vso skrbnostjo storilo vse, da bi bile informacije na spletnih straneh točne in podatki ažurni, a za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in ne prevzema nikakršne odgovornosti. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Podjetje Rekono si tudi pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino teh spletnih strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.

Niti podjetje Rekono niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja tretjim osebam za kakršnokoli škodo, ki bi izhajala iz ali bi bila v zvezi z obstojem, dostopom do in/ali uporabo teh spletnih strani in/ali informacij, ki jih te spletne strani vsebujejo in/ali zaradi nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, če so bili obveščeni o možnosti take škode.

Te spletne strani nudijo tudi povezave s spletnimi stranmi tretjih oseb in/ali vsebujejo informacije o tretjih osebah. Ker določene povezave na tej strani vodijo do virov, ki se nahajajo na strežnikih, ki jih vzdržujejo tretje osebe, nad katerimi podjetje Rekono nima nadzora, ne moremo jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti katerekoli spletne strani, za katero nudimo povezavo ali referenco.

Osebni podatki in namen njihove obdelave

V kolikor želite prejemati vsebine podjetja Rekono (e-novice, vabila na dogodke, informacije o produktih in storitvah podjetja Rekono), morate izpolniti kontaktni obrazec/prijavo na sprejemanje novic na spletni strani podjetja Rekono. Z izpolnitvijo in posredovanjem obrazca/prijave podjetju Rekono posredujete naslednje podatke, ki se nanašajo na vas:

    • ime
    • priimek
    • podjetje, v katerem ste zaposleni
    • e-poštni naslov.

Podjetje Rekono spoštuje vašo zasebnost in pri zbiranju, hrambi in obdelavi vaših osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu podjetja Rekono določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje Rekono, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za varovanje zbranih podatkov.

Privolitev v obdelavo in nameni obdelave podatkov

Osebne podatke, ki nam jih posredujete z izpolnjenim obrazcem/prijavo, v podjetju Rekono obdelujemo na podlagi vaše privolitve, v skladu s členom 6.1(a) GDPR.

Podatke, ki nam jih posredujete z izpolnjenim obrazcem/prijavo, potrebujemo za obdelavo vašega vprašanja/zahtevka/naročila ali za pošiljanje e-novic, za vabljenje na dogodke, ki jih podjetje Rekono organizira samostojno ali skupaj z drugimi osebami, ter za komuniciranje z vami v zvezi s produkti in storitvami podjetja Rekono.

Z namenom izboljšanja kakovosti naših produktov in storitev statistično v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas, daste s tem, ko na spletni strani podjetja Rekono kliknete gumb »pošlji« pod kontaktnim obrazcem oz. »prijava« pod poljem »Prijavite se na Rekono novice«. Privolitev lahko kadarkoli umaknete oz. prekličete preko elektronske pošte na naslov: info@rekono.si. V primeru umika oz. preklica privolitve za obdelavo podatkov, ki se nanašajo na vas, bomo podatke, ki ste nam jih posredovali, prenehali obdelovati za namene, za katere so bili zbrani. Morebitni umik oz. preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v obdobju pred umikom oz. preklicem privolitve.

Spletne strani podjetja Rekono

Rekono ob vašem obisku naših spletnih strani avtomatično pridobiva naslednje podatke o napravi in druge dnevniškie podatke:

  • datum in čas vsakega obiska spletne strani,
  • tip naprave (npr. pametni telefon ali tablica ali osebni računalnik),
  • različica operacijskega sistema (npr. Windows),
  • strojna platforma vaše naprave (npr. x86 ali ARM),
  • proizvajalec vaše naprave (npr. Samsung),
  • model vaše naprave (npr. Galaxy S2),
  • model, različica in jedro (angl. engine) vašega internetnega brskalnika (npr. Google Chrome 56 – webkit)
  • naslov(e) vseh obiskanih spletnih strani,
  • vaš IP naslov,
  • unikatni odtis naprave (angl. device fingerprint), izračunan na osnovi zgoraj naštetih podatkov, s katerimi lahko določimo, da gre za unikatni obisk spletne strani.

V kolikor boste na naših spletnih mestih vpisali ter potrdili vnos svojih osebnih podatkov, kot so npr. ime in priimek, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, ID komunikacijskega klienta, idr., bomo na osnovi prej izračunanega unikatnega odtisa vaše naprave uparili vse vaše pretekle dogodke (navedene na zgornjem seznamu) in jih povezali z vašimi osebnimi podatki tako, da bomo lahko identificirali, katera spletna mesta ste obiskali s parametri iz zgornjega seznama. Prav tako bodo z vašimi osebnimi podatki uparjeni vsi prihodnji obiski spletnih strani, razen, če ne boste vi tako želeli (gl. poglavje V – Pravica do dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa in ugovora).

Od trenutka, ko potrdite vnos svojih osebnih podatkov, bodo tudi vsi prej zbrani anonimni podatki, navedeni v zgornjem seznamu, šteli za osebne podatke.

Vaše pravice

V skladu z določili GDPR imate pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

V zvezi z uveljavitvijo vaših pravic ali za pridobitev dodatnih informacij nas lahko kadarkoli kontaktirate na e-naslovu: info@rekono.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov, se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu, ki je:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si).

Čas hrambe osebnih podatkov

Podjetje Rekono hrani vaše osebne podatke toliko časa, kolikor je to potrebno za namen obdelave.

Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno področno zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavni področni zakoni določajo obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, podjetje Rekono izbriše osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega roka hrambe.

Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika, itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Lastni piškotki
Ime piškotkaTrajanjeOpis
wordfence_verifiedHuman6 mesecevGoogle Analytics
Zabeleži vašo izbiro glede zasebnosti
cc_analytics
cc_necessary
znotraj sejeZašščita pred zlonamernimi napadi
wft_nnnznotraj sejeBeleženje trajanje obiska
Google Analytics 
_ga2 letiGoogle Analytics
Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami
_gid30 minGoogle Analytics
Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika
_gat6 mesecevGoogle Analytics
Zabeleži čas trajanja obiska
_gali6 mesecevSpremljanje uporabnikovih aktivnosti

Piškotki zunanjih spletnih mest

Ime piškotkaTrajanjeOpis
SSID2 letiGoogle
SIDCC2 letiGoogle
SID2 letiGoogle
SAPISID2 letiGoogle
NID2 letiGoogle
HSID2 letiGoogle
APISID2 letiGoogle
1P_JAR2 letiGoogle
CONSENT2 letiGoogle

 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati, in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite svoj brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Več informacij o Googlovih pogojih storitve in pravilniku zasebnosti najdete na naslednjih povezavah:

Pogoji storitve

Pravilnik zasebnosti

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih:

· Google Chrome
· Internet Explorer
· Safari
· Firefox
· Opera