Kaj je Rekono?

Rekono je družina rešitev in storitev za elektronsko identifikacijo, elektronske podpise in druge storitve zaupanja, ki posameznikom, podjetjem, bankam, organizacijam in vladnim agencijam omogoča varno in močno avtentikacijo, preverjanje pristnosti elektronskih dokumentov in s tem varno elektronsko poslovanje prek interneta oziroma na daljavo.

Rekono je osnova za prehod na privzeto digitalno poslovanje.

Rekono ima status kvalificiranega ponudnika storitev zaupanja, ki ga je pridobil po uspešno izvedenem postopku preverjanja s strani akreditiranega organa za ugotavljanje skladnosti, ki ga je zaključilo Ministrstvo za javno upravo z vpisom storitev zaupanja Rekono d.o.o. na nacionalni in EU seznam ponudnikov kvalificiranih storitev zaupanja.

Lastnosti Rekono

Univerzalno

Deluje na vseh mobilnih napravah z operacijskim sistemom iOS in Android ter ostalih napravah, neodvisno od spletnega brskalnika.

Enostavno

Enostavna registracija in uporaba računa Rekono, ki je prilagojen starejšim in slabovidnim, brez nameščanja dodatne programske opreme.

Zakonsko skladno

Storitve in rešitve družine Rekono so skladne z EU in nacionalnimi predpisi, področnimi specifikacijami ter pripadajočimi ETSI in ISO standardi.

Uporabniška izkušnja

Uporabniki zahtevajo preproste in vizualno privlačne rešitve, predvsem pa hiter in pregleden postopek vključevanja stranke.

Varno

Močna avtentikacija s potisnimi obvestili ali generatorjem enkratnih gesel v aplikaciji Rekono OnePass, z digitalnimi potrdili, enkratnimi gesli preko SMS sporočil in FIDO napravami.

Brezplačno

Gradimo uporabniku prijazno in varno uporabniško izkušnjo, zato so vse storitve identifikacije in avtentikacije iz družine Rekono za končnega uporabnika brezplačne.

Primeri uporabe

Varna in enostavna prijava v spletne in mobilne aplikacije ponudnikov storitev

Enostavna registracija in uporaba digitalnih storitev različnih ponudnikov, na uporabniku prijazen in razumljiv način. Danes že na voljo za vstop k ponudnikom bančnih, zavarovalniških in ostalih storitev, kmalu tudi za uporabno na državnih portalih.

Vas zanima poraba električne energije?

Ustvarite račun Rekono in se prijavite v portal Sistem za enotni dostop do merilnih podatkov za vpogled v porabo električne energije za vaša odjemna mesta.

Elektronsko podpišite dokument

Želite podpisati dokument na način, ki je enakovreden lastnoročnemu podpisu? Dokument enostavno podpišite preko mobilne aplikacije Rekono OnePass ali spletnega vmesnika. Dokument vam ponudniki lahko posredujejo v podpis tudi direktno v mobilno aplikacijo Rekono OnePass, kjer ga enostavno podpišete in pošljete nazaj.

Enostavno potrjevanje spletnih nakupov

Aktivirajte svoje kartice v mobilni aplikaciji Rekono OnePass in s tem boste nastavili potrjevanje svojih spletnih nakupov z uporabo potisnih obvestil na varen in enostaven način v mobilni aplikaciji Rekono OnePass. Aktivacija se izvede s kombinacijo PAN in PIN številke vaše kartice za vse kartice pri izbrani banki.

Vstopite v spletno ali mobilno banko različnih ponudnikov

Vstopite v spletno ali mobilno banko, podpišite plačilni nalog ali pogodbo preko mobilne aplikacije Rekono OnePass ali preko spletnega portala. Storitev je na voljo tudi uporabnikom brez pametnega telefona.

Zaupajo nam največja slovenska podjetja. Z računom Rekono je vaša identiteta varna!

Nadzor in upravljanje računa Rekono

Rekono omogoča lastniku podatkov, da prek spletnega vmesnika izdaja pooblastila za dostope do svojih podatkov. Uporabnik lahko ureja, do katerih podatkov dostopa pooblastitelj, pri čemer lahko dostope tudi časovno omeji.

Preprosta uporaba na pametnih telefonih

Rekono je prilagojen za preprosto uporabo na pametnih telefonih in podpira avtentikacijo za mobilne aplikacije. Varno dostopanje z visokim nivojem zaupanja v identiteto posameznika še nikoli ni bilo tako enostavno.

Varno podpišite iz udobja svojega doma

Rešitev za zanesljivo oddaljeno podpisovanje z uporabo mobilne aplikacije Rekono OnePass ali preko prijaznega uporabniškega vmesnika. Varno podpišite dokumente kadarkoli in kjerkoli.

Naj vas ne skrbi GDPR.
Rekono upošteva vse uredbe.

Sistem Rekono je upravljan v skladu z zahtevami evropskih uredb eIDAS in GDPR. Podjetje Rekono, ki skrbi za delovanje sistema, ima za svoje IT-storitve vzpostavljen sistem vodenja varovanja informacij, ki je certificiran po standardu ISO 27001. Podjetje Rekono se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov storitve Rekono. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Račun Rekono v dveh minutah!

Za registracijo novega računa Rekono potrebujete e-naslov in pametni telefon. Za popolno brezskrbnost priporočamo, da registrirate svoje osebne podatke in dodate osebno digitalno potrdilo. Z uporabo digitalnega potrdila ali potrdila na pametni kartici lahko dostopate do vseh podprtih aplikacij.

rekono_logo_napis

Ekipa, ki skrbi za delovanje sistema Rekono, ima dolgoletne izkušnje na področju informacijskih sistemov, sistemov elektronske identitete in elektronskih podpisov, sistemov informacijske varnosti ter sistemske integracije. Podjetje Rekono, ki skrbi za delovanje sistema, ima za svoje IT-storitve vzpostavljen sistem upravljanja storitev, ki je certificiran po standardu ISO 20000, sistem vodenja varovanja informacij, ki je certificiran po standardu ISO 27001 ter sistem vodenja kakovosti, ki je certificiran po standardu ISO 9001.

© 2019 Rekono d.o.o., Vse pravice pridržane